31.8.06

Wi-Fi

Hoe prachtig kan technologie zijn. Sinds gisteravond heb ik dus mijn MacBook, wat hier eerder al te lezen stond. Een MacBook is standaard uitgerust met een Airport, zeg maar een dingetje waarmee je op draadloze netwerken kan binnengeraken. De vriendelijk mensen van de KULeuven hebben ervoor gezorgd dat op verscheidene plaatsen een Wi-Fi-bak aan de muur hangt (dat is een bakje dat eigenlijk het draadloos netwerk regelt, als jij tegen dat bakje kan praten, dan graak je op het internet). Nu, Airport kan met Wi-Fi overweg. Zo zat ik eerder vandaag al in de Alma op MSN terwijl ik mijn videe aan het oppeuzelen was, nu zit ik hier even in een willekeurig gebouw op Campus Heverlee 200 een berichtje op de weblog te plaatsen.
Prachtig ding trouwens, die MacBook, mooi wit, geweldig scherm, een afstandsbedieninkje en zoveel meer. De batterij, eens volledig opgeladen, gaat iets meer dan 4 uur mee. Ik vermoed dat dit ook wel iets te maken heeft met wat je doet, maar het is gemiddeld een 4-tal uurtjes.
Schrik had ik wel om met Mac OS X overweg te kunnen. Het is inderdaad even aanpassen, maar als je dat een beetje kan, dan is het wel een gemak om mee te werken. Sommige dingen vind ik nog altijd raar aangepakt, maar dat is gewoon door een of andere 'force of habit'.

En, oh ja, hoera, nu kan ik tijdens de les op MySpace !!

29.8.06

Canon

Neen, het gaat hier niet over één of ander fotomerk, het gaat over een zangvorm. Persoonlijk ben ik niet goed in zulke dingen uitleggen. De twee personen die mij belangrijke waarden en normen hebben aangebracht kunnen dat wél goed (ja, toen kwamen er nog levenslessen voor in hun programma).

Ja, je voelt het al aankomen, tijd voor een filmpje!

Quote van de dag

Vrouw: "XTC seems to be a very strong afrodisiac"

Jongen: "You have to say afro-americandisiac nowadays"

Videoclip

De muziek is niet zo geslaagd, de videoclip is daarentegen wél ongelooflijk raak. Jurassic 5 met Work It Out.

Plaat

gekocht

27.8.06

Hipkid

Jep jep, ik ben het altijd geweest, dat weet ik ook wel. Vanaf woensdag ben ik de volgende hype weer een paar weekjes voor:




26.8.06

Platen van de week

Donderdag:

- The Rim Doctors - Magnum PI (unknown label)

Vrijdag:

- Azzido Da Bass - Dooms Night (Meck remix) (Free2air Recordings)
- Hole in the Wall Gang presents Scissor Cuts - Breakology (Scissor)
- La Sash - Nightwalker (Ego Popp Germany)

Zaterdag:

- Xenia Beliayeva - Ultra Glamour (Datapunk Germany)

Hoera voor Limburg!

TV Limburg interviewde de deelneemsters voor Miss Limburg met een kleine Limburgkwis. Hier de grootste fouten.

Ruth Janssens:


Ionna Goygogiannis


De juiste antwoorden zijn: Steve Stevaert / 44 / 70.000 / Herstappe

25.8.06

Babe van de week

Wat zou u vinden van een heropstanding van deze terziele gegane wekelijks terugkerende categorie?

Laat het ons weten in de comments, als het even kan, zeg dan ook welke dag U ideaal vindt voor dit dingetje, en als je een babe-request hebt, dan kan dat ook, ik beloof niks.

23.8.06

Prison Break

Toch wel erg dat ze zo'n geweldig ingewikkeld en prachtig plan verzinnen om uit de gevangenis te breken, terwijl je het in België gewoon met een staaf, een kapotte spiegel en een paar lakes kan doen!

Hopelijk gebruiken ze deze keer niet dezelfde technieken die men gebruikt om Fehriye Erdal en Osama Bin Laden te zoeken, of we zijn nog een hele poos zoet met dat nieuws.

Prison Break Manhunt

Voor zij die de eerste reeks al gezien hebben, kunnen nu gratis en voor niks hier (tegen een lage kwaliteit) de eerste aflevering van seizoen 2 streamen. Niks problemen dus met uploaden via BitTorrent en zulke dingen, dat is voor volgende week!

22.8.06

Simpson Nation Army

Jack & Meg White, een van dees in Amerika bij de Simpsons.

Daft Punk

Ik ben het beu hoe iedereen zich bezighoudt met het afbreken van het "live" zijn van Daft Punk. Hier, ja hier!!, vind je een interview met Thomas Bangalter over hoe het allemaal in zijn werk gaat. Ja, ze kunnen aan't liegen zijn, maar dat zijn ze niet! Het was NIET, ik herhaal NIET, helemaal hetzelfde als in Coachella, deal with it, pessimisten.

Op Kopp

20.8.06

Pukkelpop, het verslag(je)

Omstreeks 14u30 kwamen we aan op de Kiewitse wei. Rechtstreeks naar de Boiler dus. Daar waren op dat moment Lindstrom & Prins Thomas bezig aan hun DJ-set. Rustige muziek, maar viel wel uitstekend te smaken. Ze komen dan ook uit het hemelse Noorwegen.

Om 15u05 begon dan Motor in de Dance Hall, de hype rond deze mannen bestaat toch wel, en dus besloten we toch ook even te gaan kijken. De term lawaaitechno a la T. Raumschmiere kwam in ons op. Niet slecht voor 1 of 2 liedjes, maar drie kwartier was duidelijk teveel, dus zijn we nog maar een paar pintjes gaan drinken en eens rondgewaggeld over de wei.

Het einde van Motor hebben we ook nog meegepikt, want achter hen volgde Planet Pendulum. DnB, je moet ervoor zijn, wederom, een paar liedjes, laat ons zeggen een halfuur zijn genoeg, maar de volle rit zou er toch teveel aan geweest zijn.

Om 5 uur begon dan Tiefschwarz, waar Scorpix vol lof over was na hun album, en nogmaals na hun Fabric-mixschijfje. Het begin was wat minder, maar na een poosje ging het dan toch wel goed door. Ze draaiden iets te vaak hun basslijnen weg, de Jossen kwamen dan ook tot een unanieme 7.5/10.

Justice volgde, we wisten niet bepaald wat verwachten, we hoopten op een klets trash van hoog niveau. En of we dat kregen! Mannekes mannekes, die hebben hun best gedaan, en wij ook. Dansen, dansen en blijven dansen. Erol Alkan, de man die we eigenlijk als beste van de boiler die dag beschouwden, ging een zware concurrent hebben aan deze mannen.

Justice, we kregen er ongelooflijk veel dorst van, en we moesten dan ook eens een kleine boodschap gaan doen. Toen we de hekken aan't bevuilen waren met onze gouden douche besloot God de hemelsluizen open te zetten en ons óók eens goed te bezeiken. Hop die Boiler weer in.

Maar toen begonnen de Yeah Yeah Yeahs een paar honderd meter verder in de Marquee, maar het regende. Scorpix is wel een fan van de Yeah Yeah Yeahs, en ik vond het geen slecht idee om een rockact van formaat te zien, dus op naar die Marquee! Helaas, de tent zat stampensvol. Een halfuurtje regen dan maar.

Toen terug naar de Boiler, hopende op wat plaats, anders waren we goed gejost. Gelukkig was er nog plaats genoeg, en konden we dus eindelijk de heilige Erol Alkan aan het werk zien. Erol deed ferm zijn best, op de vingers gekeken door de broertjes Dewaele (tja, die gasten moet hun ook overal kunnen laten zien) en deed dat ook goed. Hij was niet beter dan Justice, maar ook niet echt slechter, het was goed, wat ik ervan verwacht had.

Het einde van Erol Alkan hebben we niet weer meegepikt, we besloten een uurtje te gaan wachten op Daft Punk.

Uiteindelijk, een kwartier te laat, begon Daft Punk aan een legendarisch nummertje op de main stage. En legendarisch is hier nog als understatement gebruikt. Het valt niet te beschrijven, je moet erbij geweest zijn. Als Paus Benedictus de Hoeveelste nu nog twijfels heeft over de volgende heiligverklaring dan weet ik het ook niet meer. Enkel de ongemanierde mensen rondom ons hebben de feestvreugde een beetje weggenomen, maar daar kon Daft Punk natuurlijk niets aan doen. Zij krijgen van mij dan ook een welgemeende 9.5/10.

Het was het geld, de tijd en het afzien méér dan waard.

And we're back

19.8.06

Out of office

Wij vertrekken nu naar Pukkelpop, en dat we u hier niet meer zien vandaag he! ;-)

18.8.06

Wie wordt rijk?

Lucky Louie

Zojuist een geweldig Amerikaans feuilleton ontdekt, Lucky Louie. (Sommige filmpjes zijn kwa taalgebruik niet echt Safe For Work, gelijk ze dat blijkbaar tegenwoordig zeggen)







1 uur, het nieuws

Nieuwe sigarettenwet in Amerika.

Een Amerikaanse rechter heeft besloten dat geen enkel tabaksmerk nog mag uitpakken met "light", "low tar", "natural" of enig andere beschrijving waardoor het lijkt alsof die sigaretten minder schade aanrichting aan het lichaam.

Satellietbeelden van oliespoor langs Libanese kust.

Nasa's satelliet Terra heeft deze foto op 8 augustus genomen. Het oliespoor ziet men als een donkere tint blauw in de oceaan.

10 redenen waarom men geen Xbox 360 mag kopen.

De titel zegt genoeg denk ik.

17.8.06

VijfTV

Ligt het aan mij, of valt er op de intropagina van VijfTV niet veel aan te klikken? Of ligt dat aan Firefox?

Goh, en dan die vrouwen maar denken dat ze niks van computers kennen :D.

Ah, mocht iemand zich afvragen wat ik op hun site deed, het was om te kijken om hoe laat Gilmore Girls begint, en dat staat gelukkig wel in die tekening op de beginpagina.

Pukkelpop, live streaming

Met dank aan Stijn ben ik te weten gekomen dat je dus ook via een live streaming Pukkelpop kan volgen.

Binnenschip zinkt in de Antwerpse haven

Vanop vrtnieuws.net:
In de Antwerpse haven is een binnenschip gezonken. Drie personen zijn vermist. Duikers zijn naar hen op zoek en de hulpdiensten zijn ter plaatse.

Google Talk heeft nieuwe functies

1. File Transfer !! Nu kan je ongelimiteerd bestanden en folders doorsturen via Google Talk. Dit gebeurt op een gelijkaardige wijze zoals bij MSN (Windows Live Messenger is dat nu eigenlijk) maar dan snel en betrouwbaar.

2. Voicemail. Je kon al langer bellen met Google Talk, maar dan enkel als de andere persoon online was. Nu kan je, indien die andere persoon er niet is, iets inspreken op zijn/haar antwoordapparaat. De andere persoon krijgt dan een mailtje op diens Gmail met jouw audio file als bijlage.

3. Muziek. Net als bij MSN kan je nu je huidig liedje weergeven in je status. Je kan ook je muzikale smaak laten bijhouden door Google Music Trends, iets dan, ik denk toch, gelijkaardig is aan het überprachtige last.fm

16.8.06

Snakes On A Plane @ The Daily Show

I love techno, 21 oktober 2006 - Line up

Blauwe zaal

20:00 .. Deetron

21:30 .. Laurent Garnier

01:30 .. Carl Craig

04:30 .. The Dominators

 

Rode zaal

19:30 .. Shinedoe

21:30 .. Joris Voorn

23:30 .. Technasia (live)

00:30 .. Dave Clarke

03:30 .. Motor (live)

04:30 .. Ortin Cam

 

Oranje zaal

20:00 .. Boys Noize

22:00 .. Justice

00:00 .. Soulwax Nite Versions

01:00 .. Boys Noize

01:30 .. 2 Many DJ's

03:00 .. Digitalism (live)

04:00 .. Tiga

 

Groene zaal

20:30 .. Q-IC

22:30 .. Mixx Djax (live)

23:30 .. Marko Nastic

01:30 .. Rush & Bold - The Unborn Twins (live)

02:30 .. Valentino Kanzyani

04:30 .. Pet Duo

 

Chill Out zaal

23:00 .. Black Francis

01:00 .. Spacid

 

Gele zaal

19:00 .. Dr. Lektroluv

20:45 .. Tiefschwarz

23:00 .. Kraftwerk

01:00 .. James Holden

03:00 .. Ellen Allien & Apparat (live)

04:00 .. Philippe Zdar (Cassius DJ set)

 

Switch Video zaal ('t midden zogezegd)

22:00 .. Shameboy (live)

23:00 .. Kraftwerk (streaming)

01:30 .. Rush & Bold - The Unborn Twins (streaming)

02:30 .. Booka Shade (live)

04:00 .. Tiga (streaming)

Drie nieuwe planeten zullen toegevoegd worden aan ons zonnestelsel

De Internationale Astronomische Unie heeft plannen om drie nieuwe planeten aan het rijtje van ons zonnestelsel toe te voegen. Neen, het gaat hier niet om het plaatsen van planeten op vooraf bepaalde plaatsen, enkel om het "erkennen" van stukken steen als planeten.

Lang werd gedacht dat Pluto uit de reeks geschopt zou worden, maar een speciale bijeenkomst heeft dit voorstel verworpen, en heeft zelfs beslist om meerdere kleine planeetje, "plutonen" genaamd te gaan erkennen.

Aan de lijst worden waarschijnlijk binnenkort de namen Ceres, Charen en UB313 toegevoegd.

read more | digg story

15.8.06

Mijn internetaansluiting



Waarom heb ik dan zoveel minder capaciteit dan Michel Vuijlsteke?


EDIT::

Zojuist even op de pagina van Telenet gaan kijken:
je downloadt aan een snelheid van 10 Mb per seconde

Volgens mij is de hierboven aangegeven waarde toch maar 1,35 Mb? Crap! I'll have to get to the bottom of this!


EDIT 2::

Ook op de site van Telenet staat:
(3) Dit is de officiële specificatie. De werkelijke snelheid wordt beïnvloed door het verkeer op het internet en door andere technische factoren.

Ik vind dit maar grote rubbish. Officiëel 10 beloven en is welkelijkheid minder dan 1/7e geven!

Boys Noize

De Duitse electrogrootheid heeft er weer een paar prachtige releases aankomen.

Ik had hem een "personal message" gestuurd op MySpace, om te vragen wanneer zijn remix van Move My Body uitkwam, en "dat liedje in dat filmpje op YouTube".

Move My Body van Tiga in de Boys Noize remix (zoals ze dat zeggen op Studio Brussel) komt uit op PIAS (wrs op het dochterlabel Different) en dat wel zéér binnenkort, hij wist geen datum.

Dat liedje op YouTube is "Don't Believe The Hype", een prachtige plaat van hemzelves, gebruikt door velen van onze helden (Kitsuné, Digitalism, Erol Alkan, Boys Noize zelves), en komt uit in Novermber op zijn eigen label Boys Noize Records.

En dan heeft hij nog een geweldig liedje gemaakt "eROLE ATTACK", dat komt binnenkort uit op nog een ander label, ergens binnen dit en een maand.

Legaal downloaden, of hoe het te promoten

Als ik de baas van de iTunes Music Store, of enig ander vergelijkbaar product (ik moet nu eenmaal een voorbeeld kiezen), was, dan zou ik een contract proberen te bemachtigen bij de grote verdelers van internet, zijnde Belgacom en Telenet. Dit contract zou inhouden dat de gebruikers van hun internet geen bandbreedte meer zouden kwijtraken door downloaden van iTunes. Zoals iedereen wel weet beschikken we over 10 Gb om vrij de spenderen aan downloaden. Voor sommige mensen, zelfs zij die niets illegaals doen, is dit niet voldoende en zij moeten dan geld spenderen aan het uitbreiden van deze 10 Gb.

Als je frequent downloadt van de iTunes Music Store, dan kan ik best wel geloven dat dit je wat bandbreedte kost. Tegenwoordig kan je naast liedjes (en natuurlijk albums) ook videos afhalen. Volledige seizoenen van je favoriete tv-series. Dit zal je al vlug heel wat bandbreedte gaan kosten. Als je naast dan downloaden dan nog eens intensief bezig bent met surfen, neem bijvoorbeeld sites als Flickr, Youtube en anderen, dan zal je toch al vlug aan je limiet zitten.

Het zou dus meer dan welkom zijn om het verbruik dat je dan hebt van iTunes nietig te zien worden. Stel dat je vaak muziek en tv-series afhaalt, en dat je toch al snel al een gigabyte zit op een maand. Deze gigabyte, als je die extra zou moeten aankopen, kost je 1 euro. Een euro is niets, dat weet ik ook wel, maar je betaalt toch al voor WAT je afhaalt, dus eigenlijk betaal je dan dubbel?

Als ik dus meneer iTunes was, ik zou het op een contractje leggen met Telenet (om ook in het internetgebeuren een voorbeeld te kiezen, u mag vrijelijk de naam Telenet vervangen door Belgacum, UPS of iets dergelijks) om deze bandbreedte zelf af te betalen op een soort van maandelijkse basis.

Ik ken vele mensen die vaak over hun limiet gaan met downloaden, en ja, die gigabyte kost je dan uiteraard "maar" een euro, terwijl die gigabyte op iTunes wel veel meer kost, maar het is toch al een begin. Je straft er niemand mee. Iemand die niet aan zijn limiet geraakt, en toch enkel legaal download, die zal ook nu niet aan zijn limiet raken, dus die heeft er zelfs geen contact mee.

Er zullen weinig mensen echt voordeel uit dit systeem kunnen halen, iTunes zal het niet veel kosten (als het al iets kost), en Telenet zal er misschien zelfs enkele klanten mee winnen.

Ik kan er eigenlijk gewoon heel moeilijk tegen dat we in dit apenland zo vaak DUBBEL moeten betalen voor dingen. En ik kan er ook niet goed tegen dat ik aan mijn limiet zit, misschien dat deze nieuwe regeling mij wel zou doen overstappen op het occasioneel eens downloaden van muziek en tv-series via de iTunes Music Store.

Alhoewel ik 35 dollar toch nog veel geld vindt voor een 24-afleveringen durend seizoen van Lost. 1,46 dollar per aflevering, aangenomen dat je het hele seizoen ineens koop natuurlijk, anders is het 1,99 dollar. Je betaalt dan 4 cent per minuut dat je kijkt, en je hebt "slechts" een digitaal bestand op je computertje staan. Dan ben je mijnsinziens toch beter af met een DVD-box van een 55 euro, die je mooi kan laten pronken in je kast. Maar dan moet je uiteraard wel wachten tot die uitkomt, terwijl je via iTunes elke week de nieuwste aflevering kan afhalen.

En zo zou ik dan weer dat "bandbreedteverbruik" afschaffen. Hoeveel zou zo'n aflevering innemen op je harde schijf? Als je een beetje kwaliteit wil toch al snel zo'n 200 mb. Aangenomen dat er 4 afleveringen per week zijn, zit je toch al snel aan die gigabyte van eerder.

Mocht je nu nog beslissen van illegaal te blijven downloaden, ik hou je niet tegen, jij zal dan ook geen veranderingen merken. Men is steeds bezig over het promoten van legaal downloaden, en ik zie niet veel andere dingen die men nog zou kunnen doen om het een beetje meer te promoten.

YouTube

Het ligt plaat daar bij YouTube! Hoera? Hoera!

Wat? YouTube is één van de meest bezochte websites ter wereld, de filmpjes worden overal gebruikt, zelfs hier!

Waarom ligt YouTube plat? Joost mag het weten zeggen we dan, maar de Joost die ik ken weet het ook niet. Misschien een grootschalige DoS-aanval ofzo.

Of een geweldig grote update? Ja dat zou kunnen, we kunnen er maar op hopen dat er niet nog méér reclame overal op internet gaat opduiken.

En wie wordt daar dan rijk van? Google, niet alleen voorzien zijn kleine bloggers van inkomsten door hun alom geroemde Google Ads, ze hebben nu ook een deal binnen met MySpace, en ik dacht dat ze ook al te zien waren op YouTube.

Waarom staat dit zéér onnozele bericht hier dan eigenlijk? Omdat ik niet echt iets te doen had, en die Windows Live Writer nog wel eens wou testen, wat bij deze dus gelukt is.

Colbert over WikiPedia



En kijk eens aan op de Engelstalige WikiPediapagina over olifanten staat nu:
Because of recent vandalism or other disruption, editing of this article by anonymous or newly registered users is disabled (see semi-protection policy). Such users may discuss changes, request unprotection, or create an account.

Testje

Dit werd volledig eigenhandig geschreven met Windows Live Writer, hoera!

14.8.06

Top 10 van Belgische bieren

1. Westvleteren Abt 12
2. Rochefort Trappistes 10
3. Westvleteren Extra 8
4. 3 Fonteinen J & J Oude Geuze Blauw
5. Struise Pannepot
6. Abbaye des Rocs Brune
7. St. Bernardus Abt 12
8. Abbaye des Rocs Grand Cru
9. Rochefort Trappistes 8
10. 3 Fonteinen J & J Geuze Roze

Als Bloekie elke dag naar Pukkelpop zou gaan dan zou hij waarschijnlijk dit rooster volgen

Donderdag 17 augustus
11:45 - 12:14 ... The Hickey Underworld .. Wablief?
12:30 - 14:30 ... The Subs .. Boiler
14:30 - 16:30 ... Boys Noize .. Boiler
17:00 - 17:40 ... Shameboy .. Dance Hall
17:40 - 18:25 ... Orson .. Marquee
18:20 - 19:10 ... The Knife .. Dance Hall (treden heel zelden op)
19:15 - 19:55 ... Mew .. Club
20:00 - 22:00 ... Dr. Lektroluv .. Boiler
21:00 - 21:50 ... My Morning Jacket .. Marquee
21:55 - 22:55 ... A Brand .. Wablief?
23:00 - 00:00 ... Turbonegro .. Marquee
00:00 - 02:00 ... Radiohead .. Main Stage

Vrijdag 18 augustus
12:00 - 12:30 ... Mint .. Main Stage
13:15 - 13:55 ... Feeder .. Main Stage (neen Linde, geen commentaar)
13:55 - 14:35 ... The Pipettes .. Club (zoals bij K3 is de zwarte de hete)
14:40 - 15:20 ... Urban Dance Squad .. Main Stage
16:10 - 16:50 ... Michael Franti & Spearhead .. Main Stage
16:30 - 17:40 ... Anthony Rother (live) .. Dance Hall
17:40 - 18:20 ... Scissor Sisters .. Main Stage
18:25 - 19:10 ... The Dresden Dolls .. Marquee
19:00 - 20:00 ... Black Strobe (live) .. Dance Hall (Ivan Smagghe)
20:00 - 22:00 ... Digitalism .. Boiler
20:45 - 21:35 ... The Raconteurs .. Main Stage (Jack White)
22:30 - 23:40 ... Keane .. Main Stage
23:45 - 00:45 ... TV on the Radio .. Club
00:00 - 02:00 ... Dave Clarke .. Boiler

Zaterdag 19 augustus
13:55 - 14:35 ... Joan as Police Woman .. Club
14:40 - 15:25 ... Eagles of Death Metal .. Main Stage
15:10 - 15:50 ... Motor .. Dance Hall
15:30 - 16:10 ... 65 Days of Static .. Marquee
15:50 - 17:20 ... Planet Pendulum .. Dance Hall
17:05 - 17:50 ... Yonderboi / !!! .. Club / Marquee
17:00 - 19:00 ... Tiefschwarz .. Boiler
19:00 - 19:50 ... Technasia (live) .. Dance Hall
19:00 - 21:00 ... Justice .. Boiler
20:35 - 21:25 ... Yeah Yeah Yeahs .. Marquee
21:00 - 23:00 ... Erol Alkan .. Boiler (Dé Erol Alkan)
22:45 - 23:45 ... Belle and Sebastian .. Marquee
23:00 - 01:00 ... DJ Hell .. Boiler
23:50 - 01:00 ... Daft Punk .. Main Stage (Hola Pola!)

Coca-Cola

Ze hebben toch altijd wel de coolste reclames in huis.

13.8.06

Pukkelpop 1996



Met o.a. Garbage, Soulwax, Nick Cave and the bad seeds, Sonic Youth, The Offspring, Urban Dance Squad, Weezer, dEUS, Korn, DJ Dave Clark (zou het Dave Clarke zijn?), Placebo (in de dance hall?), Lagwagon, Millencolin en Anarchistische Abendunderhaltung.

Be there!

Cinema

United 93, Over the Hedge of Miami Vice? Uw mening telt!

Tien om te zien

Tien Om Te Zien (TOTZ) is weer 'hot' deze zomer. Nooit tevoren maakten zoveel oudgedienden uit de Vlaamse showbizz hun comeback als dit jaar. Bart Kaëll, Willy Sommers en Get Ready! zijn maar enkele namen van (ex-)vedetten die dit seizoen op het podium van TOTZ in Blankenberge staan. Maar hoe ziet de toekomst eruit? Jij kan alvast een mening ventileren in deze poll !

Rust in vrede



Guido Depraete, Vlaams tv-icoon, stierf op 12 augustus op 59 jarige leeftijd.

EK Atletiek, vandaag

Gedaan ... 4 x 100 meter (vrouwen): finale: België maakte ook bij de vrouwen een foute stokwissel mee. Niks vierde medaille dus.

Gedaan ... 5.000 meter (mannen): finale: Tom Compernolle werd 10e, Tom Van Hooste 13e en Monder Rizki 11e.

17u45 ... Slotceremonie

En in de medailletabel zijn we op dit moment (omstreeks 11 uur) teruggezakt naar de 6e plaats.

Überretro

Op 27 september vorig jaar stelde Soulwax de nu al legendarische Nite Versions voor. Dirty Jos sprak er toen ook al over! Om nog maar te zwijgen over Zdarlight en Tribulations!

12.8.06

Stijn Meuris

Stijn Meuris is een hufter, en dat komt allemaal door een comment van hem op de weblog van Michel Vuijlsteke, die dan zelf weer reageerde op een andere reactie van Stijn Meuris. Pietel startte een toffe Fotohufterfuck Friday, en daar kwam deze geweldige fotofuck uit van ene Dieter Paul-Serge:

Jos in't 1920-ish




Your 1920's Name is:



Godfrey Adolphus


EK Atletiek, vandaag

Gedaan ... 3.000 meter steeple (vrouwen): finale: Veerle Dejaeghere werd zeer verdienstelijk 5e.

Gedaan ... 4 x 100 meter (vrouwen): halve finale: België werd tweede in hun reeks en zit dus in de finale van morgen! Hun tijd was de 4e beste tijd in totaal.

Gedaan ... 4 x 100 meter (mannen): halve finale: België heeft iets verkeerd met het stoksken gedaan, en finishte zelfs niet.

Gedaan ... 5.000 meter (vrouwen): finale: Zoals verwacht kon Nathalie De Vos het hoge tempo niet aan. Ze werd 11e en verbeterde haar persoonlijke besttijd met 3 tienden, prachtige prestatie dus!


En om even de tussenstand in de medailletabel mee te geven (om 15u30):

1. Rusland (7 keer goud, 9 keer zilver, 7 keer brons)
2. Wit-Rusland (3 keer goud, 2 keer zilver, 1 keer brons)
3. Frankrijk (3 keer goud, 2 keer brons)
4. België (3 keer goud)
5. Duitsland (2 keer goud, 2 keer zilver, 2 keer brons)
12. Noorwegen (1 keer goud, 1 keer zilver)
18. Nederland (1 keer zilver)

Gehaast

11.8.06

EK Atletiek, vandaag

Gedaan ... Tienkamp (mannen): 5 nummers: François Gourmet eindigde op de 13e plaats, hij haalde 29 punten te weinig om het Belgisch record te breken. Desalnietemin een mooie prestatie.

Gedaan ... 110 meter horden (mannen): Ronde 1: Jonathan Nsenga viel al over de eerste horde, geen succes dus.

Gedaan ... Hoogspringen (vrouwen): Finale: Tia Hellebaut sprong reeds over 2m03, wat goed is voor een Belgisch record, en wint goud!

Gedaan ... 200 meter (vrouwen): Halve finale: Wat een "walk in the park" moest zijn voor Kim Gevaert werd dat ook. Ze had enkel wat weerstand van de Russin Guschina (die trouwens nog redelijk knap is ook). In de tweede reeks kwamen 2 Belgischen aan de start. Zowel Olivia Borlée als Hanna Mariën konden zich niet plaatsen voor vanavond. Hoe de Cypriotische met haar gat schudde mocht er trouwens wel zijn. (Of ben ik de enige die vindt dat er wel mooie vrouwen meedoen in de atletiek?)

Gedaan ... 800 meter (mannen): Halve finale: Thomas Matthys werd 5e in zijn reeks in 1:49.65, hij liep in een trage reeks. De kans dat hij nog bij de "lucky losers" zou zitten was dus uitermate klein. Dit gebeurde dan ook niet.

Gedaan ... 200 meter (vrouwen): Finale: Kim Gevaert wint ook nog eens goud !! Wat een prachtige dag.

10.8.06

EK Atletiek, vandaag

Gedaan ... 3.000 meter steeple (vrouwen): Halve finales: Veerle Dejaeghere werd zeer mooi derde en zit dus in de finale.

Gedaan ... Polsstokspringen (mannen): Kwalificaties: Kevin Rans raakte niet over de 5m55 en zit dus niet in de finale.

Gedaan ... 100 meter horden (vrouwen): Ronde 1: Eline Berings werd 6e in haar reeks, en is niet geplaatst voor de volgende ronde.

Gedaan ... Tienkamp (mannen): 100 meter: François Gourmet werd 1e in zijn reeks, er waren in totaal 4 reeksen, een prachtige start dus! Hij zette in totaal ook de beste tijd neer en staat dus na 1 nummer aan de leiding.

Gedaan ... 800 meter (mannen): Ronde 1: Thomas Matthys werd 3e en zit in de halve finales.

Gedaan ... Tienkamp (mannen): Verspringen: François Gourmet sprong slechts 7m01 en staat nu zesde in de tussenstand.

Gedaan ... Tienkamp (mannen): Kogelstoten: François Gourmet

Gedaan ... Tienkamp (mannen): Hoogspringen: François Gourmet

Gedaan ... 5.000 meter (mannen): Halve finales: Tom Compernolle, Tom Van Hooste en Monder Rizki plaatsten zich alle drie voor de finale.

Gedaan ... 200 meter (vrouwen): Kwartfinales: Kim Gevaert, Hanna Mariën en Olivia Borlée konden zich plaatsen voor de halve finales.

Gedaan ... 200 meter (mannen): Halve finales: Kristof Beyens werd tweede in zijn reeks en zit dus later deze avond in de finale.

Gedaan ... Hinkstapspringen (mannen): Kwalificaties: Michael Velter sprong 40 centimeter te weinig om zich te kwalificeren.

Gedaan ... Tienkamp (mannen): 400 meter: François Gourmet

Gedaan ... 200 meter (mannen): Finale: Kristof Beyens werd mooi vierde.

BREKEND NIEUWS ::: Terroristische aanval gepland tegen Engeland

Vanop CNN, ik probeer het zo goed mogelijk te vertalen:

De Britse politie heeft aanleidingen gevonden tot het denken dat er vandaag een terroristische aanval gepland is tegen het Verenigd Koninkrijk. Er zouden plannen zijn om "UK -> US" vliegtuigen op te blazen in het midden van de vlucht. Hiermee bedoelen ze blijkbaar dus commerciële vliegtuigen die van Engeland naar Amerika vliegen.

Op Heathrow worden nu alle mensen tegengehouden, handbagagegewicht is massaal naar beneden gegaan. Alles wordt nagekeken, zoals melkflesjes voor baby's, de eigenaars (lees: mama's) moeten zelf proeven van wat erin zit (om zeker te zijn dat het geen explosief middel is ofzo).

Goh.

9.8.06

Futurama zegt het met spelletjes

Flikker!

Bloekie. Get yours at flagrantdisregard.com/flickr

Deindafrekening

Maken nog kans op winst:

A Brand, Millionaire, Mint, Tool, Fall Out Boy, Orson, Placebo, Muse, Lordi, Flatcat, ABN, A Brand nog eens, Das Pop, The Kooks, Ozark Henry, The Automatic, Pearl Jam, Red Hot Chili Peppers, Pornorama, Gnarls Barkley, Raconteurs, dEUS, Panic! at the Disco, Arctic Monkeys, Peter Bjorn & John en Snow Patrol

En niemand anders!

Beste radioprogramma van het moment

Misschien zelfs van het jaar. Al enkele weken geeft Naast de kwestie van Radio 1 mij enkele weken een leuke bezigheid. Radio 1 bewijst langer hoe meer zijn mannetje te kunnen staan in het radiolandschap. Eergisteren, op weg naar Hasselt, speelden ze daar zelfs Autobahn van Kraftwerk, in de originele lange versie! (niet helemaal laten lopen, maar toch, het idee was er wel) En zo af en toe eens The Beatles of The Kinks op de radio horen kan nooit kwaad.

Naast de kwestie, elke dag van 11 tot 13 uur op Radio 1.

EK Atletiek, vandaag

Gedaan ... 3.000 meter steeple (mannen): Halve finales: Pieter Desmet werd 8e in zijn reeks en viel net buiten de "lucky losers" en mag dus weer naar huis komen.

Gedaan ... 200 meter (mannen): Ronde 1: Kristof Beyens werd tweede in zijn reeks en mag dus deze avond terugkeren.

Gedaan ... 100 meter (vrouwen): Halve finales: De eerste reeks eindigde met een beste tijd van 11:32. Kim Gevaert startte in de tweede reeks en won daar in een tijd van 11:19. Het ziet er dus gunstig uit voor vanavond.

Gedaan ... 200 meter (mannen): Kwartfinales: Kristof Beyens verzekerde zichzelf van een plaats bij de laatste 16.

Gedaan ... 100 meter (vrouwen): Finale: Kim Gevaert, 11:06 was ruim voldoende voor goud!

8.8.06

EK Atletiek, vandaag

Gedaan ... 100 meter (vrouwen) : Kwartfinales: Kim Gevaert plaatst zich met gemak en een tijd van 11:19 voor de halve finales, ze werd eerste in haar reeks.

Gedaan ... 100 meter (mannen) : Halve finales: Erik Wijmeersch startte virtueel kansloos in de tweede halve finale, die noodgedwongen op een natte baan plaatsvond. Ook nu werd een valse start vastgesteld, maar deze keer niet van onze Belg in baan 1, maar van de Brit Lewis-Francis. Erik eindigde 7e, en zit dus niet in de finale vanavond, op 7 honderste ervanaf.

Gedaan ... Hoogspringen (vrouwen) : Kwalificaties: Tia Hellebaut raakte met gemak geplaatst voor de finale

Gedaan ... 400 meter (mannen) : Halve finales: Cedric Van Branthegem heeft geblesseerd moeten opgeven.

Gedaan ... 10.000 meter (mannen) : Finale: Monder Rizki, Jesse Stroobants, Willem Van Hoof eindigden alle drie tussen de 16e en 18e plaats.

7.8.06

EK Atletiek, vandaag

Hier even een lijstje met de verschillende disciplines waar Belgen in (zouden kunnen) voorkomen. Het is allemaal live te volgen op Eurosport, dat we hier in Limburg nog wel hebben. Voor de rest is er het internet, misschien ook een radiozender, en de samenvattingen op Canvas omstreeks middernacht.

Gedaan ... 100 meter (mannen) : Ronde 1: Erik Wijmeersch werd 4e en is dus gekwalificeerd voor de volgende ronde.

Gedaan ... 400 meter (mannen) : Ronde 1: Cedric Van Branteghem werd 3e en gaat ook naar zijn volgende ronde.

Gedaan ... 100 meter (mannen) : Kwartfinales: Erik Wijmeersch maakte een valse start. Bij de tweede start, die meer dan 3 minuten op zich liet wachten, maakte niemand een fout. Onze nationale dikke nek werd 3e en zit dus morgen in de halve finale.

Gedaan ... 1.500 meter (mannen) : Halve finales: Matthieu Vandiest en Tim Clerbout werden respectievelijk 13e en 9e en zijn beiden uitgeschakeld.

Gedaan ... 10.000 meter (vrouwen) : Finale: Zowel Fatiha Baouf als Anja Smolders gaven op. Nathalie De Vos werd knap 10e.

5.8.06

Start To Run

Ik ben dan ook maar mee op de hype van Vlaanderen Sportland gestapt en beginnen lopen. Ik moet zeggen, die podcast met Evi Gruyaert is een prachtig idee. Nog nooit was lopen zo aangenaam. Evi's stem zegt je wanneer je moet lopen, wanneer je moet wandelen en nog een paar andere dingen, en voor de rest hoor je aangepaste muziek. Lekker luchtige dansmuziek als je moet lopen, rustige pop of rock in de wandelpauzes. De eerste les was voor mijzelf, met een slecht conditie, al een redelijke inspanning, en ik weet niet of ik er binnen 10 weken in staat zal zijn om 5 kilometer aan een stuk te lopen, maar ik hou jullie zeker op de hoogte. Ik kan jullie niets anders aanraden dan zelf je loopsloefen boven te halen, of er aan te gaan schaffen, het kost wel wat geld, maar je gezondheid is het meer dan waard. Je bent achteraf moe, maar meer dan voldaan. De 18-minuten-durende eerste les ging supersnel voorbij. Morgen heb ik een rustdag en overmorgen begin ik aan les 2, die 20 minuten duurt.

Jonathan zit al wat verder dan mij, misschien kan hij in de comments of in een nieuw bericht wat meer toelichting geven aan de twijfelaars.

Doen!

Tetten

Ooit uw shampoo vergeten onder de douche, zoek niet verder, hier is het perfecte gadget!

Deze is ook nog wel handig.

Schoenen

MSN censureert!

Gejost!



Landis zijn tweede test is ook positief gebleken, er zit synthetische testosteron in. Hij verliest zijn Tourzege aan Oscar Pereire Sio, die de afgelopen 2 jaar als 10e eindigde (toen nog in de beruchte Phonak-ploeg). Hij wordt natuurlijk ook geschorst door de UCI, voor minstens 2 jaar. Hij mag ook 4 jaar niet meer in de ProTour rijden, hij wordt ontslagen bij Phonak. Maar wat nog veel erger is: hij verliest alle respect van de wielerliefhebbers. Mensen prezen hem de hemel in, de kenners nog het meeste. De gewone man, de boer en de bakker hadden zo hun eigen visie: "diejen hé gepakt".

De Griekse en de Belgische Natalia, een vergelijking.

De Griekse Natalia, met haar albumcover:


De Belgische Natalia, met haar albumcover:


Ik vond geen grote versies, die zijn natuurlijk altijd welkom.

Edit: Blijkbaar bestaat er ook een Spaanse Natalia!

4.8.06

Voor Jonathan

haaiPod



Oh wat ben ik grappig!

15 kilo

Zoveel moet er nog af.

2.8.06

Bush valt op zijnen trap

Oe stoem kunde zaajn?

Een vrouw steelt een handtas, gaat daarna iets drinken in een Amerikaanse "cafetaria", wordt daar gevraagd om haar identiteitskaart, laat de gestolen pas zien, blijkt het die van de dienster te zijn! Volledig verhaal hier.

Frisdrank

Heb je je al ooit afgevraagd hoe ze frisdrank noemen in verschillende delen van de VS? Jep, Coke, Pop, Soda en andere dingen. Maar waar? Dat zie je op dit kaartje.

Mel Gibson zijne mugshot