13.5.06

Beker van België

SV Zulte Waregem

In seizoen 2001/02 nog in derde klasse en na 3 jaar in tweede klasse al onmiddelijk zesde in de Jupiler League. In 2001 speelde Zulte Waregem al onder de coaching van Franky Dury, die in april zijn contract verlenge tot 2011, wat toch mooi is in deze tijden van trainingswissels-a-volonte.
Zulte Waregem is een fusieclub ontstaan in 2001 uit Zultse VV en KSV Waregem.
KSV Waregem won in '74 de Beker van België met 4-1 tegen Tongeren, en haalden '82 de finale, maar verloor met 2-0 van Waterschei, maar won dat jaar met 2-3 de Supercup tegen Standard Luik.

Excelsior Moeskroen

Ook een fusieclub, onstaan in 1964 uit ARA Mouscronnais en Stade Mouscron. Staat sinds '96 in de eerste klasse, en was toen ook een revelatie, zij werden namelijk in hun eerste jaar de derde plaats en dus ook Europees voetbal. Voor de rest verloren ze de finale in 2002 van Club Brugge met 3-1.

Wat er ook voor uitslag is, het zal zowiezo Zulte Waregem zijn dat het UEFA-cup-ticket vastkrijgt, aangezien Moeskroen geen Europese licentie kreeg/aanvroeg. Over dit is nog altijd onzekerheid, de bond heeft het anders gezegd, maar de reglementen zeggen dat het zo zou moeten zijn.

De wedstrijd eindigde op 2-1 in het voordeel van Zulte Waregem!

Geen opmerkingen: