10.6.06

Belspell . . j . s

Vanaf nu mag een oproep nog maar 2 euro kosten, en de prijs maximum 5000 euro bedragen. Da's zeker, de maximumgeldprijs naar beneden halen, da's alleen maar goed voor die mannen die er hun geld uit halen.

Volgens mij werken die spelletjes als volgt: er staat een meter in de studio (of regiekamer) met daarop het huidig verdiende bedrag aan het spelletje dat op dat moment bezig is. En je kan daar dan 20 of 50 of whateverhoeveel percent van winnen. Daarom kunnen ze het hen permitteren om zo af en toe een prijs te verhogen of eens een hogere prijs te geven.

Stel nu dat het 50% is dat ze "weggeven" (het zal wel veel minder zijn, maar het is makkelijk om mee te tellen), en er is 20.000 euro verdient, dan zal de prijs 10.000 euro bedragen, en verdienen die fuckers 10.000 euro zelf. Door nu een wettelijke maximumprijs vast te leggen (5.000 euro namelijk) zullen die bedrijven alleen maar rijker en rijker worden.

En wat heeft die limiet eigenlijk voor nut? Meestal staat er wel dat je een grote geldsom kan winnen, maar ze krijgen het meestal toch voor mekaar dat je met minder dan 500 euro wordt weggestuurt (de kluis, de envelopjes, de balletjes, enzoverder).

Belspelletjes, een geweldig systeem voor mensen om snel rijk te worden, een geweldig systeem om afgedankte BV's nog eens op TV te zien komen, of gewoon om eens een zogezegd "hiet waaf" (denk aan Björn van Temptation Island) op uw scherm te laten paraderen. En als mensen het niet afleren om naar die spelletjes te bellen, dan is dat verdomme hun eigen schuld, ja dat kost geld, en ja je had dat van op voorhand kunnen weten. En als die mensen zich 3 of 4 keer verslikken in hun telefoonrekening, dan leren ze het gewoon niet af en hebben ze hulp nodig, en dan niet van het gerechterlijk apparaat, maar van een psychiater.

Geen opmerkingen: