14.6.05

Live 8

Live 8 werd al eerder vernoemd, maar ik vind het toch nog de moeite om hier even iets over dit mega-evenement te vertellen, en ook om even kwijt te raken dat ik het oneerlijk vind dat de UK-tickets ook alleen maar te winnen zijn door inwoners van het "United Kingdom", verdorie.

Live 8 is een hedendaagse versie van het legendarische Live Aid, maar nu noemt het 8 ipv Aid, niet alleen om cooler over te komen, maar het is een verwijzing naar de G8, de samenkomst die op die dag plaatsvindt tussen de 8 rijkste landen ter wereld. Op 5 plaatsen in de wereld zullen concerten plaatsvinden (Londen, Paijs, Berlijn, Rome en Philadelphia), waarvan Londen toch wel het meest interessant is. Gelukkig hebben we een goed excuus om onze afwezigheid te rechtvaardigen: het valt samen met de zaterdag van Rock Werchter. Maar 1 ding weet ik wel zeker: het wordt memorabel!

Tijdens de dag zelf, zaterdag 2 juli, zal de BBC een "live coverage" uitvoeren op hun 3 netten BBC 1, 2 en 3, waarvan wij in Belgiƫ de nummers 1 en 2 toch kunnen ontvangen, dus zullen we een groot deel live kunnen zien. Wat staat er nu op het programma in Londen zodat het historisch is? Coldplay, The Cure, Elton John, Joss Stone, Keane, The Killers, Madonna, Mariah Carey, Muse, Paul McCartney, Pink Floyd, REM, Scissor Sisters, Snoop Dogg, Snow Patrol, Stereophonics, U2, Velvet Revolver, ...

Maar er zijn toch andere steden, komt er daar dan niets goeds?
Parijs: Axelle Red, Craig David, Jamiroquai, Johnny Hallyday, Manu Chau, Placebo, ...
Berlijn: Brian Wilson, Lauryn Hill, ...
Rome: Laura Pausini, Zucchero, ...
Philadelphia: Will Smith, 50 Cent, Bon Jovi, Jay-Z, Kaiser Chiefs, Maroon 5, P Diddy, Stevie Wonder, ...

Snap je nu waarom ik naar Londen wil? :D