10.8.05

Eneco-tour: De uitslag

Zojuist werd de tijdrit gereden in de befaamde "Ronde van de Benelux", gesponsord door Eneco. Bobby Julich deed een soort staatsgreep in het peloton en eindigde dan ook als eerste in de tijdrit, hij maakte tevens anderhalve minuut goed op leider Verbrugghe (terwijl 37 seconden meer dan genoeg was geweest). Erik Dekker eindigt toch nog tweede op 21 seconden. Eerste Belg is Leif Hoste, op de derde plaats (na tevens een geweldige tijdrit) op 41 seconden van Bobby Julich. Op de vierde stek volgt Thomas Dekker, met op plaats 5, net achter hem, Michael Blaudzun.

De puntentrui gaat naar Allan Davis, die meer dan 40 punten voorsprong heeft op Max Van Heeswijk. Op plaats 3 volgt dan nog Stefan Van Dijk.

De bergtrui, die in deze "Ronde van de lage landen" niet echt zo prestigieus is, gaat naar de Amerikaan Christian Vandevelde, die op de laatste berg de nodige punten bijeensprokkelde om 2 punten voor zijn landgenoot Jason McCartney te eindigen. Derde is dit klassement is ook een Belg, en niet zomaar een Belg, maar de sinds deze ronde bekende Bart Dox. Deze 3 zijn ook niet toevallig de vluchters van zondag, ja die rit dat ze verloren gereden zijn, daar waren de meeste punten ook te verdienen, en daar waren zijn dan ook voorop.

Geen opmerkingen: