27.7.06

Radio, wielrennen en andere miserie

Zojuist: "Als hij echt gepakt wordt, dan zorgt hij voor een trieste primeur, dan is hij de eerste tourwinnaar die geschrapt moet worden wegens dopinggebruik."

Al goed dat Lance zich nooit heeft laten betrappen, het enige "goede" dat hij ooit verricht heeft. Net als Landis maakte hij een miraculeuze "come-back", terwijl er eigenlijk niks was om terug in te komen, aangezien ze voor hun val niet zoveel waard waren. Lance spreidde het over jaren, hij was een "not so good" wielrenner, kreeg kanker en werd daarna superman door de chemo, iets wat ik nooit iemand eerder heb zien doen, meestal verzwakt een mens toch immens door die bestraling, waarvan ik vandaag nog een triest voorbeeld in mijn naaste familie heb meegemaakt (het ga je goed nonkel rené). Lance mocht, volgens mijn theorie, een bepaald aantal producten pakken, geneesmiddelen, die hem beter maakten dan hij was, doping zo je wil. Landis was ook niet te fameus voor zijn "bad day", een negende plaats in de proloog en een vierde en vijfde plaats in 2 andere ritten. Ineens staat hij op "als een feniks uit zijn as", om de woorden van Michel Wuyts te gebruiken, wint hij een zware bergrit, en twee dagen daarna wordt hij nog eens derde in de beslissende tijdrit. Misschien had hij die wel kunnen winnen als zijn doping nog niet verteerd was, of hoe dat vreselijke spul ook werkt.

Eddy Merckx, de visionair, had zelfs geld liggen vergokken op Floyd. En natuurlijk gaat Eddy nu heel triest zijn om dit voorval en gaat dit "ongelooflijk slecht zijn voor imago van de sport". Tuurlijk Eddy, we weten het wel, vroeger was alles beter.

Zoals Tom Boonen al zei: "Dat ze het verdoeme niet zo zwaar maken, dan zal de sport wel rapper clean zijn." Ik geloof er rotsvast in, maar de sport moet een spektakelwaarde hebben, anders is er niks aan. In de Formule 1 leggen ze beperkingen op om het spannender te maken, in de tour dwingen ze mensen om doping te nemen zonder betrapt te worden.

De Spanjaard Oscar Pereiro Sio zou de Tour winnen, als de tegenexpertise ook positief zal zijn. Het weze hem gegund, ze hadden hem maar geen halfuur voorsprong moeten geven in die ene rit. Hij heeft dat goed gedaan, en met lef verdedigd, hopelijk niet met doping.

Om met de woorden van Floyd Landis' moeder: "We hebben hem zijn religieuze waarden bijgebracht en we zien dat het nu zijn vruchten afwerpt."

1 opmerking:

Lou zei

Graag gedaan ... 't is dat u er iets zinnigs over te zeggen heeft of het was geen waar geweest zu (o;