11.8.06

EK Atletiek, vandaag

Gedaan ... Tienkamp (mannen): 5 nummers: François Gourmet eindigde op de 13e plaats, hij haalde 29 punten te weinig om het Belgisch record te breken. Desalnietemin een mooie prestatie.

Gedaan ... 110 meter horden (mannen): Ronde 1: Jonathan Nsenga viel al over de eerste horde, geen succes dus.

Gedaan ... Hoogspringen (vrouwen): Finale: Tia Hellebaut sprong reeds over 2m03, wat goed is voor een Belgisch record, en wint goud!

Gedaan ... 200 meter (vrouwen): Halve finale: Wat een "walk in the park" moest zijn voor Kim Gevaert werd dat ook. Ze had enkel wat weerstand van de Russin Guschina (die trouwens nog redelijk knap is ook). In de tweede reeks kwamen 2 Belgischen aan de start. Zowel Olivia Borlée als Hanna Mariën konden zich niet plaatsen voor vanavond. Hoe de Cypriotische met haar gat schudde mocht er trouwens wel zijn. (Of ben ik de enige die vindt dat er wel mooie vrouwen meedoen in de atletiek?)

Gedaan ... 800 meter (mannen): Halve finale: Thomas Matthys werd 5e in zijn reeks in 1:49.65, hij liep in een trage reeks. De kans dat hij nog bij de "lucky losers" zou zitten was dus uitermate klein. Dit gebeurde dan ook niet.

Gedaan ... 200 meter (vrouwen): Finale: Kim Gevaert wint ook nog eens goud !! Wat een prachtige dag.

Geen opmerkingen: