20.8.06

Pukkelpop, het verslag(je)

Omstreeks 14u30 kwamen we aan op de Kiewitse wei. Rechtstreeks naar de Boiler dus. Daar waren op dat moment Lindstrom & Prins Thomas bezig aan hun DJ-set. Rustige muziek, maar viel wel uitstekend te smaken. Ze komen dan ook uit het hemelse Noorwegen.

Om 15u05 begon dan Motor in de Dance Hall, de hype rond deze mannen bestaat toch wel, en dus besloten we toch ook even te gaan kijken. De term lawaaitechno a la T. Raumschmiere kwam in ons op. Niet slecht voor 1 of 2 liedjes, maar drie kwartier was duidelijk teveel, dus zijn we nog maar een paar pintjes gaan drinken en eens rondgewaggeld over de wei.

Het einde van Motor hebben we ook nog meegepikt, want achter hen volgde Planet Pendulum. DnB, je moet ervoor zijn, wederom, een paar liedjes, laat ons zeggen een halfuur zijn genoeg, maar de volle rit zou er toch teveel aan geweest zijn.

Om 5 uur begon dan Tiefschwarz, waar Scorpix vol lof over was na hun album, en nogmaals na hun Fabric-mixschijfje. Het begin was wat minder, maar na een poosje ging het dan toch wel goed door. Ze draaiden iets te vaak hun basslijnen weg, de Jossen kwamen dan ook tot een unanieme 7.5/10.

Justice volgde, we wisten niet bepaald wat verwachten, we hoopten op een klets trash van hoog niveau. En of we dat kregen! Mannekes mannekes, die hebben hun best gedaan, en wij ook. Dansen, dansen en blijven dansen. Erol Alkan, de man die we eigenlijk als beste van de boiler die dag beschouwden, ging een zware concurrent hebben aan deze mannen.

Justice, we kregen er ongelooflijk veel dorst van, en we moesten dan ook eens een kleine boodschap gaan doen. Toen we de hekken aan't bevuilen waren met onze gouden douche besloot God de hemelsluizen open te zetten en ons óók eens goed te bezeiken. Hop die Boiler weer in.

Maar toen begonnen de Yeah Yeah Yeahs een paar honderd meter verder in de Marquee, maar het regende. Scorpix is wel een fan van de Yeah Yeah Yeahs, en ik vond het geen slecht idee om een rockact van formaat te zien, dus op naar die Marquee! Helaas, de tent zat stampensvol. Een halfuurtje regen dan maar.

Toen terug naar de Boiler, hopende op wat plaats, anders waren we goed gejost. Gelukkig was er nog plaats genoeg, en konden we dus eindelijk de heilige Erol Alkan aan het werk zien. Erol deed ferm zijn best, op de vingers gekeken door de broertjes Dewaele (tja, die gasten moet hun ook overal kunnen laten zien) en deed dat ook goed. Hij was niet beter dan Justice, maar ook niet echt slechter, het was goed, wat ik ervan verwacht had.

Het einde van Erol Alkan hebben we niet weer meegepikt, we besloten een uurtje te gaan wachten op Daft Punk.

Uiteindelijk, een kwartier te laat, begon Daft Punk aan een legendarisch nummertje op de main stage. En legendarisch is hier nog als understatement gebruikt. Het valt niet te beschrijven, je moet erbij geweest zijn. Als Paus Benedictus de Hoeveelste nu nog twijfels heeft over de volgende heiligverklaring dan weet ik het ook niet meer. Enkel de ongemanierde mensen rondom ons hebben de feestvreugde een beetje weggenomen, maar daar kon Daft Punk natuurlijk niets aan doen. Zij krijgen van mij dan ook een welgemeende 9.5/10.

Het was het geld, de tijd en het afzien méér dan waard.

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Erol Alkan heeft ook een podcast met live sets erop

http://www.erolalkan.co.uk/music/podcasts.rss

Anoniem zei

Na Coheed en Cambria, nog een halfuurtje Erol Alkan gaan zien. zeker niet slecht. :) Alleen spijtig dat dansen en springen in kletsnatte kleren niet zo comfortabel is.

Daft punk was absoluut geweldig. Ik had er natuurlijk wel wat goeds van verwacht, maar de muziek, show en ambiance die we voorgeschoteld krijgen waren simpelweg fenomenaal. Zonder twijfel één van de beste optredens van het festival.

freaq zei

Daft Punk heeft mij van mijn doorweekte sokken geblazen!

En Erol Alkan was ook straf, al ging hij even - hoewel, toch wel minstens een volle minuut aan een stuk - de mist in met een mix waar hij er compléét maar dan ook compléét naast zat. Ik denk dat het uitfadende nummer Daft Punk was, trouwens, als ik me goed kan herinneren. Dat hij dan t schuiverke niet meteen dicht deed, maar halsstarrig bleef proberen, was toch nie echt de juiste beslissing... But hey, detailkritiek, ferm dansbaar setje voor de rest!

Met wat geluk mijn miniem verslagje maandag ook op de blog...

Ah, ook opgevallen: zowel Pendulum als Alkan smeten een rock classic op, en telkens was het 'Killing in the name' van RATM. Ik begon al te denken dat Zack de la Rocha gestorven was of zo :p

Bloekie zei

Dat van die podcast weten we al langer, heeft hier ook nog ooit gestaan dacht ik zelfs!

Ja, die mix van Tiga - Move My Body (Boys Noize remix) met Killing in the Name doet hij wel vaker. In zijn beide laatste podcasts elke keer.

Inderdaad, hij bleef proberen die Daft Punk juist te krijgen, was wat minder, ach ja :).

Anoniem zei

het zou mooi zijn moest hier op dirtyjos.be ook wat sets/video's/interview te zien/horen zijn van Daft Punk @ pukkelpop.

Bloekie zei

Oh ja, anonieme mensen hebben hier dan ook alles te zeggen ... NOT

Anoniem zei

posts worden hier dus zwaar gefilterd!!! enkel de vriendjes mogen iets scrhijven zeker?

Bloekie zei

Posts worden niet gefilterd, alles verschijnt, en of je een vriend bent of niet, maakt niets uit, als je maar een naam ingeeft :).

Polle zei

Daft punk was inderdaad heel goed! Maar over pundulum ben ik het nie echt eens. Die hebben zich toch ook zwaar gegeven! Maja ik ben dan ook wel een drum'n bass kerel..