4.9.06

Zeer goed bezig

Wij, de Jossen, wonen in het landelijke Nieuwerkerken (ergens tussen Sint-Truiden en Hasselt). Met het oog op de verkiezingen kwam ik nogmaals langs op de gemeentelijke website.

Ai!

We zijn een groene gemeente, dat is een voordeel dat een Haspengouws dorp zowiezo heeft, maar om nu echt dat groen zo primair in te delen in de lay-out, dat is niet zo'n goed idee. Het lichtjes faden naar geel in de zijbalken is dan waarschijnlijk weer gedaan om hip te zijn, maar komt zo absoluut niet over.

Ook het "ik ben een Frontpage-template"-gehalte is zeer hoog. Het zou mij dan ook helemaal niet verbazen als iemand van het gemeentebestuur in zijn vrije tijd even bezig geweest is met Frontpage. Ik haal dit ook niet van zomaar-ergens. Klik gerust eens naar de broncode, 4e lijntje, ha!

Klik gerust wat rond, het moet je daarom nog niet eens interesseren, zolang je maar genoeg wacht tot de reclame-pop-up tevoorschijn schiet. Professionalisme ten top!

Van een boerengemeente verwacht ik geen hoogstaande websites zoals nabijgelegen steden, zeer waarschijnlijk komt er toch nagenoeg niemand op de site. (Ook al komt de Nedstat-counter aan een 50-tal per dag).

En waarom zou je de site bezoeken? Veel toerisme is er niet in ons dorp, je kan eens langsfietsen en iets drinken in een café, maar overnachten ofzo, daarvoor moet je al naar Sint-Truiden of Hasselt. En voor de bewoners zelf is er niet veel te vinden, op een paar telefoonnummers na.

Natuurlijk hebben we de "evenementenkalender", die bol staat van de feesten. De boerenmarkt, een kroegentocht, de partijfeestjes.

Ach ja, voor een klein bedrag zouden ze zich al een veel beter site kunnen veroorloven. Ze zullen het nooit leren.

Geen opmerkingen: