8.10.06

Verkiezingen

Ook in het immens bekende Nieuwerkerken zijn verkiezingen gehouden vandaag. 3 partijen probeerden de kiezer te overtuigen. Niet superveel veranderingen op het eerste zicht: VLD moet een zetel afgeven aan huidig coalitiepartner CD&V, uitdager SP.a-GBL blijft op hetzelfde aantal zitjes steken.

Bij de vorige kiezers hadden zowel CD&V als SP.a een zitje te weinig voor een eigen meerderheid, en hadden dus beiden de steun van de twee leden van de VLD nodig om tot een coalitie te komen. De SP.a was al jaren aan de macht geweest en de VLD koos om de, door Benny Bamps, opgerukte CD&V in de armen te nemen en zo een ommezwaai teweeg te brengen.

Deze keer zit het dus anders. De VLD heeft geen zegsrecht meer, de Christen-Democraten hebben hun gewilde zeteltje binnen. Burgemeester Benny Bamps heeft echter al eerder gezegd niet als enige partij de meerderheid te bedwingen, maar de VLD er toch als partner bijnemen, omdat men dan de visie van een grotere meerderheid brengt.

Alles ziet er dus naar uit dat het in het vredige Nieuwerkerken blijft zoals het was, met Benny aan het roer voor de volgende zes jaar.

Goed gedaan Benny!

Geen opmerkingen: