9.12.06

Snooker

De zéér lange zevende frame tussen Hendry en Harold in de twee ronde van het UK Championship is een hoogstandje waar veel tennissets of voetbalwedstrijden bij verbleken.

Waar in de beginstoten nog haastig werd gespeeld op safeties, draaide het in het tweede deel van de frame uit op enkelvoudige rode ballen, aangezien deze in een cluster lagen in het rechtsonderste vierkant van de tafel, en de kleuren lagen allemaal vanboven tegen de rand.

In het derde deel ging het dan om snookers die mooi en veelvuldig tentoon gespreid en ontweken werden.

Als er dan nog enkel de kleuren overbleven stond Hendry 19 voor, en lag er dus nog 27 op tafel, maar het bleef een rare opstelling kwa ballen. Hendry had uiteindelijk genoeg aan de bruine bal, om helemaal zeker te zijn, maar die miste hij toen.
Harold kwam terug en had dus zéker een snooker nodig. Hij begon met de bruine bal te potten en probeerde daarna op blauw een snooker te leggen, wat niet meteen lukte. Daarna toch eentje kunnen leggen, maar Henry speelde met een berucht "boogje" om de andere ballen heen. Daarna weer een snooker, en weer een boogje, het kat-en-muisspelletje dat al heel de partij gaande was hield niet op. Echt memorabel snooker, met hier en daar wel wat grove fouten, maar dat maakte het juist spannender dan gewoon een "clearance" van een van de spelers. Ontelbare keren miste Henry zijn haalbare kansen om de blauwe bal in de pocket te dzjoefen. Uiteindelijk probeert Harold weer een snooker te forceren en speelt daarmee de witte bal in, waarmee hij dan wéér twee snookers zou nodig hebben, uiteraard speelden de koppigaards door, aangezien Henry zijn kansen voor de blauwe bal in te spelen bleef missen. Harold besluit dan toch maar de blauwe bal, die op 10 mm van "het koet" lag in te spelen. Maar een snooker leggen met enkel zwart en roos op tafel is niet echt zo simpel. Na net geen uur sloeg Henry er toch in de roze er eindelijk in te krijgen, waardoor hij met een 5-2 voorsprong een piske mocht gaan doen. Ik volgde zijn voorbeeld.

Geen opmerkingen: