31.10.06

Feesjeuh

Blijkbaar staat op de affiche nergens waar het precies is. Het is te doen op residentie Pius X te Heverlee (dat is ongeveer achter de GB), op gang Oost-Noord 2 (vandaar de afkorting ON2, apparently). De toren van Pisa staat dus voor scheef, niet voor gratis pizza ofzo (tja, ge kunt nie alles willen bij een feestje zegt men dan), en ook wel voor PISAng.



Mocht SavageFX meer goesting hebben om uitleg te geven, dan mag hij gerust zijn gang gaan in de commentarenruimte (den backstage gelijk ze zeggen).

Ik verwacht iedereen die in de mogelijkheid is om er te zijn dan ook ter plekke!

Nooit genoeg humor: Wim Helsen

Méér Borat

Het beste van Borat out de Da Ali G Show

Borat


28.10.06

Just the two of us

Is het normaal dat ik de titel van dit nieuwe programma onmiddelijk associeer met de tieten van Evi Hanssen?

27.10.06

Aanschaffingen

Zojuist een doosje met daarin Kill Bill 1 én 2 gekocht. Kan ik eindelijk de Japanse stukken met één of andere ondertiteling zien, ben curieus.

Ook gekocht: de Soulwax remix van Lovelight (van Robbie Williams), een smaakvol staaltje lawaai. Ook nog Corey Hart - Sunglasses at night (dat ding dat Tiga gecoverd heeft), een sampler met daarop een paar fijne nummers en voorts de nieuwe van The Subs.

Voor niks gevonden op het internet: een podcast van Black Strobe, met als eerste aflevering een zeer smakelijke remix (gemaakt door Phones) van hun nieuwe zéér gelimiteerde nummer. Ontdekt dankzij Hype Channel, waar ik (Bloekie) gisteren weer eervol vermeld werd. Ik word nog een hype zeg ik u!

26.10.06

Radiodag

Donderdag is vanaf nu mijn vaste radioafspraak.

Van 18 tot 19 uur is er op XLair (via internet te beluisteren) POP!, een prachtig programma van ene Stijn. Weliswaar en spijtig genoeg met pop-muziek, maar zoals dat met popmuziek nogal eens wil gaan moet je maar één maal per week luisteren om alles ervan te weten. De presentator wisselt alles lekker af met leuke weetjes en een paar toffe rubriekjes, zoals de tuningplaat-van-de-week en de-nieuwe-Steinermethode (die mij helaas veel doet denken aan iets wat ooit op zijn oude weblogproject gestaan heeft).

Vanavond dus zeker luisteren en met veel curieusiteit uitkijken naar de nieuwe tuningplaat en de Steinerregeltjes, en natuurlijk de ultieme vraag: hoe lekker zal zijn nieuwe assistente (Yeshim) klinken?

In de avond is er dan op Studio Brussel (uiteraard ook via internet te beluisteren) Hype Channel met Steven. Vorige week heb ik al de Kraftwerk-cover van Autobahn en The Model gemist, dus hopelijk maakt hij het deze avond méér dan goed. Afstemmen doe je tussen 22 en 23 uur.

En daarna gaan we een pint pakken, ofzo.

25.10.06

Lachen met 11 september

Zonet een Fwd-mail gekregen van Marijke, over 9/11, u weet wel, met die vliegtuigen en die torens. Daarin stond het volgende:

Open Microsoft Word en doe het volgende:
1) Typ in grote letters "Q33 NY" (Dit is het vluchtnummer van het eerste vliegtuig dat zich in de torens boorde)
2) Selecteer de tekst en kies het lettertype "Wingdings"


Waaaah? oO



Spijtig genoeg noemden de twee vliegtuigen "American Airlines flight 11" en "United Airlines flight 175"

Voor de liefhebbers om uit te proberen:
"Millenium" in Wingdings
"NYC" in Webdings en Wingdings
"Lost" in Webdings

Om nog maar te zwijgen van de sequentie "Dichtgetimmerd huis/ informatieteken/ kruispuntaanduidingsteken/ transeuropaexpress/ dafalgan/ eilandmetnietinhetcentrumstaandeboom/ boot/ vraagteken" dat je met "Dirtyjos" in Webdings krijgt.

Scary ...

Sidder ende beeft!

De gezusjes Onderwijs zijn gespot op de 24urenloop.

24.10.06

Wedstrijd

Binnen een dik uur gaat de beruchte 24-urenloop van start. Spannend!

Vorig jaar won VTK (Burgelijk Ingenieurs) van Appoloon (Sport + Kine) met 1 rondje verschil op een totaal van 1333.

Mijn eigen kring, het kleine Wina (Wiskunde, informatica en natuurkunde), eindigde glansrijk 7e met 1114, net achter VRG (Rechten / 1120) én voor Ekonomika (1098). Dit jaar proberen we deze tour-de-force nog eens over te doen, maar makkelijk zal het zeker niet zijn.

23.10.06

Babe van de week: Christina Aguilera

We zijn deze wekelijkse traditie weer een beetje uit het oog verloren, maar nu zijn we weer helemaal terug!

Poetsjie foetsjie

21.10.06

I (l) Techno

En zo zijn de Jossen ook gereed om te vertrekken naar het hoogfeest van de goeie muziek. Helaas is Pukkelpop er nu niet, dus gaan we naar de iets-mindere-muziek op I Love Techno in de Flanders (geen familie van Ned, Rod of Tod) Expo te Gent.

We zien u in de oranje zaal (ja, die met de Dewaeles) ergens tussen de inkom en de draaitafels, liefst nog kort bij de drank!

Mededeling

Om u even voor te bereiden op de grote leugen die de broeren Dewaeles en hun Nite Versionekes gaan vertellen tijdens het nummer "I Love Techno" op het festival "I hartje techno" vanavond in Gent:

James Brown is not dead!

Er is weldegelijk prostaatkanker bij de uitvinder van de moonwalk vastgesteld, maar we zijn nog niet van hem af.

19.10.06

Anna Bot

Dé hype in Leuven op het moment:

18.10.06

Guido-gids, vooral de bonnen

In de Guido-gids voor Leuven van dit jaar staan welgeteld:

11 bonnen voor een gratis pintje (4 x Cristal + 7 x Maes)
8 bonnen voor "1 kopen = 1 gratis" (6 x Stella Artois + 2 x Maes)

Aangenomen dat voor de kopen-bonnen de pinten aan 1 euro zijn (fakbars), dan komen we aan 27 pinten voor 8 euro, of net iets minder dan 12 oude Belgische franken per pint.

Ja, ik weet het, het is dan wel 11 keer Maes, maar als het voor de verniet is mag men niet kieskeurig zijn.

Champions League: Groep H

Stand na 3 wedstrijden, nog 3 te gaan:
1. Milan (Ita) ... 7 punten
2. Lille (Fra) ... 5
3. Anderlecht (Bel) ... 2
4. AEK Athene (Gri) ... 1

Volgende wedstrijden op woensdag 1 november:
AEK Athene - Lille
Milan - Anderlecht

Leiders in de andere groepen:
A: Chelsea (Eng)
B: Bayern München (Dui)
C: Liverpool (Eng)
D: Valencia (Spa)
E: Lyon (Fra)
F: Manchester United (Eng)
G: CSKA Moskou (Rus)

17.10.06

Broers Dewaele starten met nieuwe groep

De gebroeders Dewaele van de Gentse groep Soulwax hebben een paar weken geleden een nieuwe groep opgericht. "We hebben er nu bijna een EP mee opgenomen", zei David Dewaele in "Neon" op Radio 1.


Via VRTnieuws.net, met een audiofragmentje.

Goose - Bring It On

Goose won in 2002 Humo’s Rock Rally, ze plaatsten zich dus op het hoogste schavotje 2 jaar na de memorabele editie met Mintzkov Luna, Admiral Freebee, Venus In Flames, Zornik en Mint. Een mooie toekomst was dus zeker weggelegd voor de Kortrijkse groep.

Dave Martijn en co speelden afgelopen zomer op verscheidene festivals, waarvan zelfs het overgrote deel op Britse bodem, en verbaasden vriend en vijand met hun combinatie van indie-rock met pompende electro. Zo tekenden ze ook een contract bij het grote Skint-label, beter bekend van o.a. Fatboy Slim en Dave Clarke. Deze zijn niet zo gekend voor hun rock-muziek, dus is het des te opmerkelijker dat een Belgische rockband hun handtekening mocht plaatsen. Bij de eerste luisterbeurt van hun CD ‘Bring It On’ is het meteen duidelijk dat het allemaal terecht is.

Het album opent met ‘Black Gloves’, een nummer dat ze aan Heineken verkochten die het gebruikten in hun reclames tijdens de UEFA-cup. Het album gaat lekker pompend verder met ‘British Mode’, ‘Girl’ en titelsong ‘Bring It On’. Vijfde op het schijfje is ‘Slow Down’, een trager liedje, een moderne slow, niet geschikt voor het sjiekere galabal maar desalnietemin een traag pareltje. Meteen daarna wordt gedurende anderhalve minuut de plaat terug op gang getrokken door het machtige ‘Check’. Dan volgt ‘Modern Vision’, een lied waar Kraftwerk nog jaloers op zou kunnen zijn, het is dan ook hun eigen schuld dat ze nooit gitaren hebben gekocht, en dat laat Goose gedurende heel deze CD duidelijk merken. In de geest van het album gaan ‘3T4’, ‘Low Mode’ en ‘Everybody’ nog eens stevig door, om dan te eindigen bij ‘Safari Beach’, nog zo’n tragere, alsof een engeltje op je oor urineert.

Zoals elke grote band sluiten ze af met een bonus track, het al wat oudere ‘Audience’, wat eerder als een beter intro kon gebruikt geweest zijn. Eén van de beter CD’s van dit jaar en zeker het aanschaffen waard!

13.10.06

Albumtip


(Via)

Bloekie op de radio

Gisteren vernoemde Steven van het geweldige StuBru-programma Hype Channel mij in verband met Underworld. Je kan op de website van Studio Brussel herbeluisteren, het is ongeveer rond 3 kwart (na 1 uur en 35 minuten ofzo) van het programma.

En dat op mijn verjaardag, dank u Steven!

12.10.06

Verjaren is fijn

Vandaag verjaar ik, maar ik heb zonet (lees: woensdagavond) mijn verjaardagsfeestje gehouden. Toffe cadeaus gekregen dit jaar! Van "de mannen" en "die van Diepenbeek" kreeg ik een platenbon van de JJ Records. Van "S, N en L" kreeg ik het nieuwe album van Peaches op vinyl. Van Jan kreeg ik chips (wat heel handig was), van VDB kreeg ik een fles Schotse whisky en van mijn gang een coole "fotohanglijst" met daarin foto's van hun, een brooddoos met daarin 3 repen bananenchocolade én kaartjes die ze allemaal persoonlijk hadden ingevuld.
Daarnaast heb ik nog een hele leuke avond gehad met mensen die ik ongelooflijk tof vind (sorry Boskabout :D) en onvergetelijke dingen gehoord en verteld.

Which was nice.

11.10.06

Amaios grandos

Een iMac met een scherm van 24 inch, dat is pas een computer om U tegen te zeggen. Mocht u het niet weten, 24 inch dat is ruwweg genomen 61 centimeter.

De standaardversie kost 2049 euro (82.656 frankjes), maar hij valt uit te breiden tot een waar beest, en dat voor 3209 euro (129.450 oude franken). Bon, aangenomen dat een mens als ik de meest coole versie zou willen (insert du'h-smiley here), dan zou deze 33 dagen in de Monroe moeten werken, wat ruwweg neerkomt op 2 vakanties.

Dat wordt dus nog wachten tot minstens 2008.

9.10.06

Wist je dat

Jesse F. Keeler zowel de helft is van MSTRKRFT als van Death From Above 1979?

8.10.06

Verkiezingen

Ook in het immens bekende Nieuwerkerken zijn verkiezingen gehouden vandaag. 3 partijen probeerden de kiezer te overtuigen. Niet superveel veranderingen op het eerste zicht: VLD moet een zetel afgeven aan huidig coalitiepartner CD&V, uitdager SP.a-GBL blijft op hetzelfde aantal zitjes steken.

Bij de vorige kiezers hadden zowel CD&V als SP.a een zitje te weinig voor een eigen meerderheid, en hadden dus beiden de steun van de twee leden van de VLD nodig om tot een coalitie te komen. De SP.a was al jaren aan de macht geweest en de VLD koos om de, door Benny Bamps, opgerukte CD&V in de armen te nemen en zo een ommezwaai teweeg te brengen.

Deze keer zit het dus anders. De VLD heeft geen zegsrecht meer, de Christen-Democraten hebben hun gewilde zeteltje binnen. Burgemeester Benny Bamps heeft echter al eerder gezegd niet als enige partij de meerderheid te bedwingen, maar de VLD er toch als partner bijnemen, omdat men dan de visie van een grotere meerderheid brengt.

Alles ziet er dus naar uit dat het in het vredige Nieuwerkerken blijft zoals het was, met Benny aan het roer voor de volgende zes jaar.

Goed gedaan Benny!

6.10.06

Cocadisco

Deze avond op het speelhof in Sint-Truiden: Coca-Disco!

Met The Glimmers (die helden van ons zijn), Corrid'or (die samen met ons op X-mos stond vorig jaar) en The Upperclass Junkies (die ook in Gelinden naast ons draaiden).

Om niet te zeggen dat wij ook niet zo slecht bezig zijn.

We zien jullie daar!

5.10.06

Stilte

Het ligt hier momenteel wat plat. Maar naartschijnt gaat Scorpix volgend semester naar Spanje, dus dan zal u van hem misschien wat vaker iets vernemen.

PS: Gade gij daar echt hene gaan?

PPS: Mag ik dan eens op bezoek komen?

1.10.06

0110

Gelukkige verjaardag Jan.