3.1.07

Nominaties Zamu Awards 2006


Album
: Admiral Freebee - Wild dreams of new beginnings // Bart Peeters - Slimmer dan de zanger // Daan - The player // Jef Neve Trio - Nobody is illegal

Zang : An Pierlé // Axelle Red // Stijn // Eva De Roovere

Focus : Billie King // Goose // Kaye Styles // Mira

Live-Act : Admiral Freebee // Bart Peeters // Clouseau // dEUS

Muzikant : Elko Blijweert // Isolde Lasoen // Piet Goddaer // Teun Verbruggen

Clip : An Pierlé - How does it feel? // Daan - The player // Nailpin - Worn out // Stijn - Gasoline & matches

Artwork : Axelle Red - Jardin Secret // Daan - The player // Think of One - Trafico // Wouter Van Belle - Wow & flutter

Pop/Rock : A Brand // Admiral Freebee // Daan // Ozark Henry

Dance : Buscemi // Milk inc. // Praga Khan // Shameboy

(Favorieten subtiel in't vet gezet)

4 opmerkingen:

Anoniem zei

De enigen die eigenlijk in het genre dance vallen zijn toch wel Milk Inc (en vrij terecht). Shameboy heeft 1 noemenswaardige single uitgebracht dit jaar (Strobot), daar waar Milk Inc er toch mooi 2 (remake van Tainted Love was vrij goed, en Run is euhm, gewoon vet) op het Vlaamse land heeft gesmeten. Om nog maar te zwijgen van het feit dat ze mooi het Sportpaleis hebben volgekregen ^_^. Milk Inc trop commercial? Zeer zeker, maar daarmee moogt ge het talent van de Regi niet ontkennen ;-).

Anoniem zei

Bekend betekent niet meteen goed vind ik. Ge kunt Milk Inc toch nie gaan vergelijken met Shameboy?

Anoniem zei

Neen, en ik snap ook niet waarom ze niet meerdere categorien maken, want de muziek die Milk Inc maakt is toch wel iets anders dan wat Shameboy of Praga Khan maken. Het is gelijk appelen met peren vergelijken. Ze kunnen even goed Kaye Styles bij Dance zetten, op rnb danst ge ook. Plus een electro-categorie maken zou een goed gedacht zijn, waarin dan mensen zoals The Subs, of El Carlitto terecht kunnen. Die mensen maken ook goede muziek (of wordt dat niet als muziek aanvaard ofzo?). Ach, allemaal gezever en vriendjespolitiek, die Zamu Awards.

Bloekie zei

Meneer gaat ook eens slim willen doen hoor. Waarom één Dance-catgorie? Omdat dat net het makkelijkst is. Als je "Dance" moet onderverdelen, dan krijg je dingen als Beste Jump, Beste Electro, Beste Techno. Dan krijg je gewoon heel veel awards, en daar draait het ook niet meer rond.