4.1.07

Tequila Thursday


Dat de Jossen fan zijn van mash-ups is al langer geweten. Soms kom je pareltjes van exemplaren tegen. Zo heeft ene Aggro1, geen onbekende naam in het Mashupwereldje, SexyBack van Justin Timberlake op een vette, voor mij tot dan toe onbekende, rockplaat gesmeten, nl. She Wants Revenge - Out of Control. Het resultaat is zeer geslaagd.
Aggro1 - Justin Timberlake vs. She Wants Revenge - Sexy Back Out Of Control

De Jossen zijn ook fan van Trash, een muziekstijl, voortgesproten uit de elektro en techno, en veroverd nu, onder het mom Ed Banger Records, de wereld, beetje bij beetje. Grootste dj's in de Trash-scene zijn Justice, Boys Noize en Erol Alkan. Allen houden zij de laatste tijd van Ed Banger, en zustertje Institubes. Eén van de artiesten noemt SebastiAn (ja, die A moet in't groot). SebastiAn is een getalenteerd stuk Fransman, en dat bewijst hij telkens opnieuw. Grootste hitje tot nu toe blijft Ross Ross Ross. B-kantje, en persoonlijke favoriet, op die EP is Walkman. Speciaal voor voornoemde Erol Alkan maakte SebastiAn een zogenaamde Edit van zijn liedje. Hoera!
SebastiAn - Ross Ross Ross

Er zijn nog mensen die het schoon weer maken in de hipster-scene. Zo heb je Klaxons. Vooral bekend van de Van She remix van Gravity's Rainbow, en van de Digitalism remix van Atlantis To Interzone, beiden uitgekomen op het Franse Kitsuné-label. Ze maken niet alleen liedjes waarmee je een hippe discotheek uit zijn voegen kan doen barsten, maar ook pareltjes. Golden Skans en Not Over Yet zijn daar mooie voorbeelden van. Geniet!
Klaxons - Golden Skans
Klaxons - Not Over Yet

Ook The Rapture vinden we hier goed te pruimen. Sister Saviour en House Of Jealous Lovers waren dé hitjes uit hun eerste album. Op hun nieuw werk staat ook een geweldig nummer, met een geweldige titel. We zullen de muziek voor zichzelf laten spreken.
The Rapture - Whoo! Alright, Yeah... Uh Huh

De liedjes, hier gevonden, dienen enkel ter promotie van de rechthebbende artiesten.
Dingen die je goed vindt koop je, piraterij is een misdrijf!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

De Klaxons komen eind deze maand met een eerste album op de proppen!

Anoniem zei

Kerel

ok ed bangers is goed ma tis ook niet het van het heel die franse scene wordt wat overroepen volgens mij, niet vergeten dat een paar van de beste dingen uit duistland komen(boys noize, digitalism).Justice moet nu nog maar een scheet laten en het is al een hit

Unknown zei

Ge kunt boys noize ook nie gaan vergelijken met Justice é. Boys noize is gewoon een klasse appart. :p